Reklama
 
Blog | Jan Papoušek

Paintball

Dlouho jsem si říkal, jaké to asi je pohybovat se po bojišti, střílet po nepříteli a vyhýbat se svištícím kulkám. A ejhle, v trochu zprotředkované formě se mi to o prázdninách podařilo zažít.

Seděli jsme v hospodě po jedné z mnoha her frisbee, které jsme o prodloužených prázdninách (po maturitě) zahráli. A najednou někdo pronese, že by chtěl se svou bývalou třídou zajít na paintball. Zážitek že prý ale roste s počtem lidí, tak jestli bychom nechtěli zajít.

Takovou šanci jsem si prostě nemohl nechat ujít a souhlasil jsem. Má přítelkyně, se kterou jsem se o tuto informaci podělil, navíc jásala nadšením několikanásobně více než já, takže bylo jasno. Trochu se zdálo, že mou účast ohrozí týden nabitý prací na pokladně, ale jelikož má přítelkyně stejně jako já paintballisty pořádně neznala, a tudíž jsem ji v tom nemohl nechat samotnou, neúčast nepřipadala v úvahu.

Paintballové hřiště bylo, jelikož pocházíme z Brna a ostatní měli už jisté zkušenosti, vybráno celkem snadno. Jak se později ukázalo, byla to dobrá volba. Jakmile jsme dorazili, vzal nás do parády jeden z instruktorů, poučil nás, co a jak, „přinutil“ podepsat prohlášení a krom speciální pistole zapůjčil i maskáčové kombinézy (skvěle vychytané na čůrání ve stoje).

Reklama

Asi po půl hodině a rozdělení na žlutý a červený tým jsme stáli připraveni na stanovištích a čekali na znamení zahajující hru. Cíl byl v první hře jasný – z protívníkova týmu nesmí zůstat nikdo živý. Přes všechna prvotní očekávání hra netrvala víc jak několik minut, ale i tak byl člověk v masce a kombinéze pod letním sluníčkem pěkně zadýchaný.

Takových her se stihne za pár hodin opravdu velké množství a užijete si při tom hodně krásných situací a adrenalinu. Situace, kdy v oslabení hájíte pevnost, míříte ven malým průzorem a vidíte, jak se okolo vás hemží nepřátelé, nejde vážně zapomenout. Zapomeňte na to, že byste se na takové akci seznámili. Na bojišti jsou všichni pod záštitou masky a kombinézy, takže budete mít co dělat, abyste odlišili holku od kluka. Afterparty je ale určitě o něčem jiném, tohle konverzační téma vám vydrží opravdu dlouho.